DANSSTIJLEN 2022 - 2023

Met de predansertjes wordt op een leuke en speelse manier muzikaliteit en basispassen aangeleerd, hiermee wordt de basis gelegd voor de verdere dansontwikkelingen van de kinderen.

Predans kan vanaf het 2e kleuter, heeft u een kleuter in het 1e kleuter die graag wil deelnemen gelieve dan eerst contact met ons op te nemen, we bekijken dan samen of dit mogelijk is.

Duur les: 45 min

Kinderen van het eerste en tweede leerjaar maken kennis met dans in het algemeen zonder de nadruk te leggen op één specifieke dansstijl. Het gaat vooral om het aanleren van muzikaliteit, coördinatie en basispassen. Er worden eenvoudige choreografieën aangeleerd en allerlei muziekstijlen komen aan bod. Er is geen danservaring vereist.

Duur les: 45 min

Bij onze “Kids” blijft de focus gericht op het aanleren van muzikaliteit en coördinatie. We beginnen met de basis en bouwen gedurende het jaar op naar meer gevarieerde choreografieën. Geen danservaring vereist.  

Duur les: 45 min

Bij onze “Kids 2” blijft de focus gericht op het aanleren van muzikaliteit en coördinatie. We beginnen met de basis en bouwen gedurende het jaar op naar meer gevarieerde choreografieën. Geen danservaring vereist.  

Duur les: 60 min

Voor deze les wordt reeds enige danservaring van de kids verwacht. Basispassen worden hier enkel herhaald en dienen als vertrekpunt voor toffe en gevarieerde choreografieën. Binnen street/hip hop zjin er heel wat verschillende stijlen die hier zeker aan bod komen op allerlei soorten muziek.

Duur les: 60 min

Street/hiphop bestaat uit verschillende stijlen die in deze les aan bod komen. Ook hier worden verschillende soorten muziek gebruikt. Bij deze stijl draait het niet alleen om de juiste techniek, maar ook om het performance gehalte.

Duur les: 60 min

Elegantie, een mooie houding en lenigheid is waar het bij ballet omdraait. Tijdens de balletles voor het lager onderwijs worden alle basistechnieken aangeleerd. Er wordt van nul gestart en gedurende het dansjaar wordt het niveau opgebouwd. Geen danservaring vereist.

Duur les: 60 min

Breakdance is een dansstijl waarbij het draait om een mix van coole moves, dans en acrobatie. Er is geen danservaring vereist.

Duur les: 60 min

Disco is een krachtige en snelle dansstijl op up-tempo muziek. Krachtige bewegingen, lenigheid en sprongen kunnen hier zeker niet ontbreken.

Bij de disco kids wordt de basis  aangeleerd. Hier wordt reeds enige muzikaliteit en coördinatie verwacht, maar nog geen specifieke ervaring met discodans.  Er wordt met de basiselementen van disco van start gegaan en hiermee worden doorheen het dansjaar verschillende choreografieën aangeleerd. Het tempo ligt hier zeker hoger dan bij de kinderdans. Ben je niet zeker of je binnen deze groep past, kom gerust de eerste les gratis proberen of vraag raad aan de lesgever.

Duur les: 60 min

dadizele danschool mattliss

Disco is een krachtige en snelle dansstijl op up-tempo muziek. Krachtige bewegingen, lenigheid en sprongen kunnen hier zeker niet ontbreken.

Iedereen uit het secundair onderwijs die wil kennismaken of verder wil groeien in het discodansen is hier welkom. Met de basis van disco worden gevarieerde choreografieën op de leukste remixen aangeleerd.

Duur les: 60 min

Disco is een krachtige en snelle dansstijl op up-tempo muziek. Krachtige bewegingen, lenigheid en sprongen kunnen hier zeker niet ontbreken.

De nodige disco-ervaring is in deze les zeker vereist. De dansers dienen de basis van disco reeds onder de knie te hebben, vooraleer met deze cursus van start te kunnen gaan. Er worden uitdagende choreografieën aangeleerd die de nodige snelheid, kracht en lenigheid eisen. Uiteraard is er ruimte voor verbetering, we geven iedereen de kans om zichzelf te ontwikkelen in deze unieke dansstijl.  

Duur les: 60 min

Aanstekelijke choreografieën op verschillende soorten muziek, danspassen die voor alle dames haalbaar zijn + een toffe groepssfeer. Geen danservaring vereist.

Duur les: 60 min

Bij modern draait alles om emotie, sierlijkheid, lenigheid en kracht. Zowel langzame sierlijke bewegingen als krachtige bewegingen vol emotie horen thuis onder de dansstijl modern. Enige danservaring is hier zeker een pluspunt, maar het is niet verplicht.

Duur les: 60 min

Girly clipdance is een heel dynamische dans die verschillende stijlen met elkaar combineerd. Elementen uit hip hop/street/jazz… kunnen aan bod komen en worden gecombineerd met vrouwelijke moves. 

Girly clipdance geeft je de ruimte om je eigen persoonlijke touch in de dans te steken. Enige danservaring is een pluspunt, maar is niet verplicht. De focus ligt op performance, energie en het vinden van je zelfvertrouwen. Kom gerust een les gratis uitproberen en zie of dit iets voor jou is!

Duur les: 60 min

 • Children Team
 • Small Team Junioren
 • Formatie Team Junioren
 • Small Team Adults 

(Na selectie – voor meer informatie contacteer Céline)

Duur les: 60 min

DANSLESSEN

Je kan het lessenrooster als afbeelding downloaden door op de afbeelding te klikken

Onze nieuwe lessenreeks start in september 2021 met een gratis proefweek. Kan je niet wachten tot dan?
Hou zeker onze facebookpagina in de gaten.
In de zomervakantie zitten wij niet stil en organiseren we dansworkshops voor wie wil blijven dansen of voor wie graag eens een andere stijl uitprobeert.

Lessenrooster SINT-ELOOIS-WINKEL

Lessenrooster DADIZELE

Lessenrooster MENEN

VROEGBOEKKORTING (afgelopen 🙁 )

Indien je inschrijving vóór 17 augustus voltooid is, dan geniet je van een korting

Predans, kinderdans & kids (45 min):

 • 1 semester (12 lessen): 45 euro ipv 50 euro
 • 1 dansjaar (24 lessen): 90 euro ipv 95 euro

Andere danslessen (60min):

 • 1 semester (12 lessen): 55 euro ipv 60 euro
 • 1 dansjaar (24 lessen): 110 ipv 115 euro
Het tarief van 10 euro lidmaatschap blijft van toepassing.

Tarieven 2022 - 2023

Elke danser dient éénmalig 10 euro (lidmaatschap en verzekering) te betalen.
Zie FAQ voor meer informatie.

Prijs voor predans, kinderdans, kids, street Kids beginners (45 min):

 • Reeks 1 (September – December): 55 euro
 • Reeks 2 (Januari – Mei): 55 euro
 • Volledig dansjaar (reeks 1 + 2): 105 euro

Andere danslessen (60min):

 • Reeks 1 (September -December): 65 euro
 • Reeks 2 (Januari – Mei): 65 euro
 • Volledig dansjaar (reeks 1 + 2): 125 euro

Jaarlijks kan je een deel van je inschrijvingsgeld recupereren via de ziekenfondsen. Het benodigde formulier kan voor of na de lessen worden ingevuld. Christelijke MutualiteitOnafhankelijk ZiekenfondsVlaams & Neutraal Ziekenfonds

Dansschool Mattliss tracht toegangelijk te zijn voor alle kinderen van de maatschappij. Diegene die het financieel minder makkelijk hebben, kunnen ons altijd contacteren (afbetalingsplan).